ДПС ще продължи да се бори гласуването в България да е

...
ДПС ще продължи да се бори гласуването в България да е
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Ще продължим битката гласуването у нас да е като в САЩ и Европа

ДПС ще продължи да се бори гласуването в България да е като в Съединени американски щати и Европа. Това сподели  зам.-председателят на ПГ на партията Йордан Цонев в ефира на " Здравей, България " по NOVA. 

 

„ Предложихме 100% машинно гласоподаване. Да сменяем 100% машините с които се гласоподава единствено във Венецуела и Брюксел с машини, с които се гласоподава в Съединени американски щати. Те се назовават машини с оптично устройство за сканиране. Попълваш си на ръка бюлетината, вкарваш я в сканиращото устройство, в случай че е неверно попълнена, тя ти я връща и отиваш да я поправиш. Няма невалидни бюлетини. Снощи щяхме да го реализираме, в случай че Политическа партия и Демократична България не бяха излезли от залата ”, посочи той.   

Цонев добави, че от 2014 година от Движението упорствали да се гласоподава по този начин. В машините, с които се гласоподава в този момент, от Движение за права и свободи нямали доверие.

" Ние искахме да обединим процесите за машинно и хартиено гласоподаване ", уточни той.

А с признатите късно през нощта от Народното събрание промени към този момент ще се гласоподава и с машини, и с хартиени бюлетини.Вотът от машините обаче ще се преброява на ръка, а не както до момента да се вземат данните от флашките в тях.

Според Цонев с машини има следен избор, който се следи посредством " купени " преференции в дадена секция.

 

Очаквайте детайлности. 
  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР